Uravnotežena prehrana igra ključno vlogo pri uravnavanju telesne teže in ima velik vpliv na počutje in zdravje človeka. Maščobe imajo kljub splošnemu negativnemu mnenju v telesu številne pomembne naloge.
Človek ne more sam v telesu proizvesti življenjsko nenadomestljivih (esencialnih) nenasičenih maščobnih kislin. Te dobi le s hrano. Bogat vir omega-3-maščobnih kislin so predvsem morske ribe, ki so pomemben del zdrave prehrane.
Koencim Q10 je zelo pomembna naravna snov, prisotna v vseh naših celicah. Nepogrešljiva je tako v procesu nastajanja celične energije kot pri varovanju organizma pred radikali, ki so eden glavnih povzročiteljev staranja in številnih bolezni.
Buče so vir zdravja, saj pomagajo pri odpravljaju glist in drugih črevesnih parazitov, prav tako se buče uporabljajo za lajšanje težav bolnikov s sladkorno boleznijo.
Učinkovit imunski sistem je najboljše varovalo pred virusi in drugimi vsiljivci, ki ogrožajo telo. Temeljna naloga imunskega sistema je, da prepozna vsiljivca in organizira učinkovito obrambo. In kaj potrebujemo za dobro varovanje imunskega sistema?
Švicarski šef kuhinje Anton Monsimann je prepričan, da se pot do zdravja začne doma v naši kuhinji. Sodi med začetnike nove filozofije kuhanja s preprostimi, predvsem pa zdravimi jedmi.
Da je možganska aktivnost povezana s hrano, so spoznali že davno. Ljudska modrost preteklih stoletij je vedela, da sta na primer mleko in polenta za dobro voljo, mleko in med pa za dobro spanje.
Kuhajmo zdravo z Antonom Mosimannom. Tokrat nas bo razvajal s krompirjevim gratinom in kozjim sirom.
Vitamini so organske snovi, ki so ključ do našega zdravja in dobrega počutja. Njihova dnevna potreba je sicer zelo majhna, vendar brez zadostne količine lahko nastopijo številne težave.