Kuhajmo zdravo z Antonom Mosimannom
Za štiri osebe
- 400 g srednje velikih krompirjev,
- 1 majhen strok česna,
- 200 ml zelenjavne jušne osnove,
- 80 g svežega kozjega sira,
- malo timijana,
- sol, sveže mlet poper
Očiščen krompir olupite ter ga narežite na približno 3 mm debele rezine. Položite jih na čisto kuhinjsko krpo in jih posušite. Nato jih solite ter popoprajte s sveže mletim poprom.
S prepolovljenim strokom česna natrite dno pekača in nato razporedite rezine krompirja v vrstah.
Dodajte zelenjavno jušno osnovo in v pečici, predhodno segreti na 190 °C, pustite, da se krompir kuha približno 30 minut oziroma dokler ne vsrka vse tekočine in se zmehča.
Približno pet minut pred zaključkom pečenja potrosite po krompirju zdrobljen kozji sir in timijan ter vse skupaj pustite v pečici, dokler krompir ne pozlati.
Kaj pravi Mosimann?
Ta krompir iz pečice s pikantno noto kozjega sira se lepo dopolnjuje z mesom z žara. Namesto kozjega sira lahko uporabite kateri koli drug masten sir.